BLOG

Električna vozila – prihodnost avtomobilizma

21/01/2019

Električna vozila so neizbežna prihodnost prometa po svetu. Hudo onesnaževanje s CO2 in omejenost fosilnih goriv je pomembna tematika telematike in upravljalcev voznih parkov. Poleg okoljevarstvenega vidika, je upravljanje flot za podjetje velik strošek. Dobra novica je, da električna vozila (EV) ponujajo rešitev za vse zgoraj naštete težave.

Raziskava v okviru podjetja GEOTAB je pokazala, da kar 89% vseh podjetij s floto, ki znaša 25 ali več vozil, bo do leta 2030 v celoti zamenjalo vsa vozila za električna.

Več električnih vozil na cesti bo pomagalo izboljšati kakovost zraka v velikih mestih, kar bo privedlo do številnih koristi za zdravje ljudi in velikega zmanjšanja škodljivih izpustov v ozon. Sem spada tudi boj proti vedno večjih cenah goriva in zmanjšanje stroškov delovanja in vzdrževanja flote. Po pregledu recenzij strank, ki so se vozile z električnimi službenimi vozili se je izkazalo, da so veliko bolj zadovoljne, saj jim izredno ustreza skoraj neslišni motor električnega vozila.

A kljub številnim prednostim električnih vozil bo popoln prehod iz fosilnih goriv na električni pogon trajal kar nekaj let, če ne desetletij.

Rezultati britanske raziskave Geotaba prikazani na spodnji infografiki:

Originalen članek: https://www.geotab.com/blog/going-all-electric/

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo