Razširljivost

Preskočite ovire. Razširite svoje podjetje. Odločite se za odprto platformo za upravljanje voznega parka, na kateri lahko gradite.

Kaj je razširitev IOX?

Razširitvena tehnologija IOX omogoča priključitev dodatne strojne opreme na Geotab GO s pomočjo majhnega razširitvenega priključka na strani naprave. Platformo Geotab je mogoče dodatno razširiti, da zagotovite dodatno prilagodljivost in integracijo z opremo drugih ponudnikov. Obstaja cela vrsta dodatkov za strojno opremo, ki so pripravljeni za integracijo s to metodo, kot so na primer senzorji Bluetooth®, ID voznika, polnjenje USB in povratne informacije o vozniku (verbalne ali z opozorilom brenčala).

Za podporo in promocijo boljše interakcije na strani strojne opreme je Geotab razvil številne nove razširitve vhodov in izhodov (IOX). Nedavni dodatki vključujejo: IOX-OUTPUT, IOX-ALERT, IOX-BT, IOX-CRS Cirus Controls® SpreadSmart Rx®, IOX-COMSPREAD Rexroth® Compu-Spread®, IOX-FAM FORCE AMERICA® 5100ex. Oglejte si podroben seznam dodatkov IOX.

Razširitvena tehnologija IOX omogoča priključitev dodatne strojne opreme na Geotab GO.

Kako deluje IOX

IOX deluje po preprostem načelu. Posamezen IOX opravi preprosto nalogo in posreduje informacije napravi ali iz naprave. IOX se poveže z napravo GO s pomočjo specializiranih vrat mini USB, ki se nahajajo na strani naprave GO (GO6 +), in ga je preprosto nastaviti in povezati. Medtem ko nekatere razširitve IOX zahtevajo namestitev s strani pooblaščenega monterja, lahko druge brez večjega napora sami povežete z napravo GO in namestite.

Naprava Geotab GO vključuje vhodni/izhodni vmesnik IOX za razširljivost.

Naprava GO uporablja vnaprej programirano strojno programsko opremo za inteligentno zaznavanje razširitve IOX, ki je povezana. Nato prilagodi logiko na ravni naprave, da upošteva novi IOX in podatke, ki se lahko pošljejo ali prejmejo. Medtem ko nekateri razširjevalniki IOX, kot je IOX-AUX, samo berejo informacije, lahko drugi, kot je IOX-GARMIN, dejansko tudi delijo informacije.

Komunikacija in merjenje

Ko se naprava lahko konfigurira za ustrezno prejemanje specifičnih informacij IOX, bo začela beležiti in prenašati podatke v MyGeotab. Ta postopek lahko traja do nekaj minut. Nekatere informacije o prenosu IOX so na voljo takoj, ko so podatki prejeti, na primer spremembe stanja za IOX-AUX ali ko voznik uporabi svoj ključ na čitalcu IOX-NFCREADER. Druge razširitve IOX prenašajo informacije, podobne GPS-u, in podatke o hitrosti v rednih intervalih na podlagi algoritma za beleženje.
Strojna oprema IOX lahko izmeri različne komponente in jih prilagodi specifičnim namenom voznega parka. Za vozni park, ki se zanaša na dispečerja, da organizira in usmerja voznike, je recimo zelo uporabna linija IOX-GARMIN, ki lahko pošilja sporočila in poti v sistem GARMIN in vozniku hitro svetuje o naslednjem postanku na poti. 

 

Primeri uporabe voznega parka za dodatke Geotab IOX

Za vozne parke, ki izvajajo različne meritve za svoja vozila ali uporabljajo izdelke drugih proizvajalcev, ki beležijo podatke, je lahko koristna uporaba razširitve IOX-CAN. Razširitev IOX-CAN bo voznemu parku omogočila zbiranje informacij iz edinstvene strojne opreme in jih posredovala v MyGeotab.

Geotab to razširitev IOX uporablja tudi za podporo partnerskim integracijam, kot so sistemi za ohranjanje pozornosti voznika ali TPMS (sistemi za nadzor tlaka v pnevmatikah).

Razširitev IOX-CAN voznemu parku omogoči zbiranje informacij iz edinstvene strojne opreme, ki jih nato posreduje v MyGeotab.
Razširitev IOX-BUZZ poveča glasnost piska naprave, da lahko voznik sliši zvočna opozorila kljub glasnim zvokom motorja in okolice.

Povratne informacije voznika

Uporabna razširitev IOX je tudi IOX-BUZZ kot zunanje brenčalo za napravo GO, ki poveča glasnost piska naprave, tako da lahko voznik sliši zvočna opozorila kljub glasnim zvokom motorja in okolice. Brenčalo se bo oglasilo, ko so v MyGeotabu konfigurirane povratne informacije voznika ali zvočna povratna informacija, ki temelji na pravilih.

GO TALK je telematični dodatek, ki voznikom v živo zagotavlja verbalne povratne informacije o njihovih voznih navadah in razmerah na poti. Rešitev za usposabljanje voznikov je prejela zlato nagrado na natečaju Golden Bridge Awards®. Lahko jo konfigurirate tako, da izgovori številna vnaprej programirana obvestila. Ustvarite lahko tudi edinstvena obvestila, tako da GO TALK izgovori določeno izjavo. 

Nadzor luči, vrat in drugih vhodov

Ena najmočnejših razširitev IOX, ki jih ponuja Geotab, je IOX-AUX. S to razširitvijo IOX lahko vozni park izmeri štiri vhode (do osem vhodov z dvema razširitvama IOX-AUX). IOX-AUX je povezan s signalom, ki upravljavcu voznega parka omogoča spremljanje različnih vhodov vozila, kot so senzorji varnostnih pasov, hladilne enote in sirene za intervencijska vozila.

Z uporabo vgrajene logike za vklop/izklop lahko naprava GO zazna spremembo v stanju predmeta in jo opredeli kot signal. Te informacije se nato pošljejo v MyGeotab, kjer jih je mogoče uporabiti v povezavi z zmogljivo logiko pravila izjem v MyGeotabu za ustvarjanje ustreznih in močnih pogojev in meritev za vozila v voznem parku.

 

Nadzor relejev

IOX-OUTPUT lahko prejema sporočila o vklopu/izklopu od sistema MyGeotab prek naprave GO za vklop in izklop zunanje naprave. Ko je ukaz poslan v napravo (z uporabo dodatka MyGeotab po meri ali posebnega ukaza SDK), lahko IOX-OUTPUT sproži rele za odpiranje ali zapiranje. IOX-OUTPUT je tudi zelo vsestranski, saj ga v celoti podpira MyGeotab SDK.

S pomočjo razširitve IOX-OUTPUT in MyGeotaba lahko vozni parki zdaj pošiljajo preproste ukaze za vklop/izklop dodatni napravi v vozilu. To se lahko uporablja za prižiganje brenčala ali luči v vozilu, obveščanje voznika o voznih razmerah ali opozarjanje voznika, naj se ustavi na naslednjem območju za pregled tovornjaka. 

Poleg tega lahko z uporabo Geotabovega odličnega mehanizma za obdelavo pravil izkoristite različne pogoje in pošljete sporočila vozilu prek razširitve IOX-OUTPUT. Z uporabo con lahko na primer obvestite voznika, ko je blizu mesta dostave. Prav tako lahko izkoristite podatke o motorju iz naprave GO in obvestite voznika, ko naprava GO zazna kritično napako motorja, tako da prižgete zasilno luč v vozilu.

Gumb za opozorilo s strani voznika

Nedavno izdana razširitev IOX-ALERT je opozorilno obvestilo, ki ga sproži voznik. Ta IOX se lahko uporablja za opozarjanje dispečerjev, ko voznik ne more voziti zaradi težav z vozilom ali v nujnih primerih. Uporablja se lahko tudi za opozarjanje dispečerja, ko je voznik blizu mesta dostave.

IOX-ALERT se mora povezati s trenutnim kontaktnim stikalom, zunanja žica iz stikala pa mora biti priključena na ozemljitev avtomobila. Ko se stikalo sproži, ga lahko voznik uporabi za pošiljanje opozorilnega obvestila dispečerju. Poročilo o tem bo nastalo v MyGeotabu, podobno kot funkcija opozarjanja, ki je že na voljo v razširitvi IOX-SATIRDv2, Geotabovi satelitski integraciji Iridium. Če želite nastaviti pravilo v MyGeotabu, pod Pogoji izberite Aktivno napako “Gumb za opozorilo je pritisnjen”.

Vir napajanja in identifikacija voznika

IOX-USB je odličen za napajanje naprav USB, kot so telefoni in tablice, medtem ko se IOX-NFCREADER lahko uporablja za identifikacijo voznika, ki upravlja določeno vozilo s specializiranimi ključi NFC.

Na podlagi uspeha razširitve IOX-AUX in njene integracije v tolikšno število voznih parkov Geotab pravkar izdaja analogno različico, ki meri več kot le stanje VKLOP/IZKLOP. Z različico IOX-ANALOG (beta) lahko uporabnik meri vrednosti v napetostnem območju 0-30 V. Ko naprava GO prejme odčitke napetosti, se ti pošljejo v MyGeotab, kjer lahko uporabnik te podatke dodatno uporabi za svoje individualne potrebe. Odličen primer uporabe tega je na primer v kombinaciji s senzorjem nivoja goriva.

Z ustvarjanjem dodatka po meri ali poročila po meri lahko uporabnik te odčitke napetosti pretvori v dejanske uporabne vrednosti. Določite lahko, da 0 V ustreza 0-% nivoju goriva, 30 V pa ustreza 95–100-% nivoju goriva. Vrednosti sredi tega razpona lahko ustrezajo različnim intervalom med 0- in 100-% nivojem goriva. Na ta način lahko dobite odčitke nivoja goriva pri vozilih, ki morda ne sporočajo teh informacij prek diagnostičnih vrat motorja vozila.

Sledenje prek GPS-a

Zanimiv dodatek k liniji IOX je IOX-BT. Gre za čitalec, ki lahko spremlja več oddajnikov Bluetooth®. Dokler oddajnik oddaja javni naslov MAC, lahko IOX-BT poroča informacije znotraj in zunaj dosega oddajnika. IOX-BT podpira tudi oddajnike, ki sporočajo različne informacije senzorjev. Bluetooth oddajnik BeWhere lahko na primer, poleg informacij znotraj in zunaj dosega, poroča podatke o temperaturi, udarcih in osvetlitvi.

Vse podatke, ki jih IOX-BT sporoči v določenem vozilu, si lahko ogledate v poročilu o meritvah motorja v MyGeotabu.

IOX-BT je še ena razširitev IOX podjetja Geotab, ki prav tako uporablja SDK na nov način. Z vsemi informacijami iz oddajnika, ki so na voljo v SDK, lahko uporabnik zdaj ustvari posebne aplikacije, ki služijo svojim namenom uporabe. V kombinaciji z odlično integracijo Geotaba z dodatki po meri v MyGeotabu, lahko stranka zdaj komunicira z vsemi podatki neposredno v MyGeotabu.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo