Sledenje vozilom za vozne parke električnih vozil

Spremljajte svoja električna vozila in priključna hibridna električna vozila preko platforme MyGeotab.

Podpora za največji nabor modelov električnih vozil

Podpiramo vaš celoten vozni park z največjim naborom znamk in modelov električnih vozil, vključno s srednje težkimi in težkimi električnimi vozili in avtobusi. Za razliko od običajnih vozil električna vozila ne sledijo obveznim telematskim podatkovnim standardom, zaradi česar je dostop do podatkov lahko izziv. Zahvaljujoč neposrednemu sodelovanju s proizvajalci so bile razvite edinstvene zmogljivosti za dostop do kritičnih podatkov o električnih vozilih, ki zagotavljajo, da bodo vaša električna vozila imela močno podatkovno podporo danes in v prihodnosti, ko boste povečali svoj vozni park. Sedaj lahko samozavestno upravljate s svojimi električnimi vozili, saj s pomočjo največjega nabora podatkov o električnih vozilih na svetu v vaših poročilih ne bo lukenj v podatkih in boste lahko prejeli odgovore na vsa vprašanja, ki jih imate.

Podpora za največji nabor modelov električnih vozil.
Poročilo o porabi goriva in energije električnih vozil.

Poročilo o porabi goriva in energije električnih vozil

Preverite porabo goriva in energije električnih vozil. Tako boste lažje določili doseg električnih vozil in uspešnost električnega voznega parka v primerjavi z vozili na gorivo. To poročilo ponuja vpogled v porabo baterije – pomaga vam ugotoviti, ali je njegov izkoristek res maksimalen, in ali katera od hibridnih električnih vozil delujejo izključno na plin.

Poročilo o polnjenju električnih vozil

Celotna zgodovina polnjenj vaših električnih/hibridnih električnih vozil prikazuje, kdaj in kje se vozila polnijo, koliko časa so se vozila polnila na določeni lokaciji in kolikšna je bila količina polnjenja. S pomočjo tega poročila boste lažje ugotovili, zakaj so električna vozila na trenutnem nivoju napolnjenosti.

Poročilo o polnjenju električnih vozil.
Podroben pregled stanja napolnjenosti vseh električnih vozil vašega voznega parka.

Zagotavljanje napolnjenosti električnih vozil

Funkcija zagotavljanja napolnjenosti električnih vozil nudi podroben pregled stanja napolnjenosti vseh električnih vozil vašega voznega parka. Hitro lahko preverite, katera električna vozila so pripravljena in napolnjena, hkrati pa nastavite obvestila po meri za proaktivno reševanje težav s polnjenjem.

S funkcijo zemljevida

Vključuje podatke v živo o odstotku napolnjenosti baterije in stanju polnjenja. Odstotek napolnjenosti baterije v živo vam pomaga ugotoviti, katera električna/hibridna električna vozila v vašem voznem parku so najbolj (ali najmanj) napolnjena, tako da lahko vedno na pot pošljete najbližje vozilo z dovolj napolnjeno baterijo. Stanje polnjenja v živo vam prikaže, katera vozila se v danem trenutku aktivno polnijo.

Geotab sledilna naprava omogoča funkcijo zemljevida s katero lahko ugotovite stanje napolnjenosti vaših električnih vozil.

Električna vozila, prikazana na zemljevidu v vmesniku MyGeotab na tablici in mobilnem telefonu

 • Vgrajena pravila in obvestila po meri za uspešno upravljanje električnih vozil

 • Prejmite obvestilo, ko baterija vozila na cesti doseže kritično raven, in jo je potrebno napolniti

 • Opomnite voznike, ko je čas za polnjenje, in določite prednostni vrstni red polnjenja za vozni park električnih vozil na podlagi najnižje stopnje napolnjenosti

 • Takoj boste obveščeni, ko hibridno električno vozilo deluje samo na gorivo in ne izkorišča svojega potenciala za prihranek stroškov

 • Določite “obdobja brez polnjenja”, da preprečite polnjenje v času višjih cen električne energije in da prejmete obvestilo, ko se vozilo polni v tem času

 

Študija primera

Upravljanje voznega parka podjetja: odkrivanje potenciala elektrifikacije voznega parka

Oglejte si, kako bi lahko s prehodom na električna vozila prihranili 33 milijonov dolarjev in 194.000 ton emisij CO2 v štirih letih.

Blog

V svoj vozni park ste torej dodali nekaj električnih vozil … Pa zdaj?

Tukaj je nekaj nasvetov, s katerimi boste zagotovili učinkovito upravljanje vaših električnih vozil, po tem ko ste jih vključili v svoj vozni park.

Pogosta vprašanja

Kaj je vozni park električnih vozil?

Vozni park električnih vozil vsebuje vozila, ki delujejo delno ali v celoti na električno energijo. Vozni parki električnih vozil lahko vključujejo baterijska električna vozila in priključna hibridna električna vozila. Električna vozila so bolj trajnostna izbira v primerjavi z vozili z motorjem z notranjim zgorevanjem.

Za več informacij o tehnologiji voznega parka električnih vozil prenesite e-knjigo The Ultimate Guide to Fleet Electrification.

So na trgu na voljo električni tovornjaki?

Več proizvajalcev avtomobilov si prizadeva, da bi v bližnji prihodnosti na trg poslali električne tovornjake. Za določene znamke in modele so na voljo tudi prednaročila.

Kljub temu je na voljo več tranzitnih in dostavnih vozil za zadnji kilometer. Če želite izvedeti več, preberite pamflet Medium and heavy-duty electrification trends.

Kaj je elektrifikacija voznega parka?

Elektrifikacija voznega parka pomeni prehod voznega parka z vozil z motorjem z notranjim zgorevanjem na električna vozila. Elektrifikacija voznega parka bo zmanjšala emisije in stroške goriva, hkrati pa povečala učinkovitost delovanja. Električna vozila omogočajo tudi delovanje voznega parka v območjih s predpisanimi nizkimi ali ničnimi emisijami, ki so določena s strani oblasti.

Kaj so električna in kaj priključna hibridna električna vozila?

Električno vozilo je vsako vozilo, ki ga delno ali izključno poganja električni motor. Priključno hibridno električno vozilo je vrsta električnih vozil, ki jo poganja tako motor z notranjim zgorevanjem kot tudi električni motor. Baterija se lahko polni s priklopom, ima pa tudi motor z notranjim zgorevanjem, ki deluje na tekoče gorivo. To bodisi pomaga poganjati vozilo bodisi napaja baterijo preko generatorja. Gorivo dopolnjuje baterijo kot vir energije in učinkovito poveča doseg vozila. Nekateri modeli priključnih hibridnih električnih vozil uporabljajo gorivo samo, ko je baterija prazna.

Kakšne so prednosti voznega parka električnih vozil?

Vozni park električnih vozil ima več prednosti. Te vključujejo:

 • Skladnost s predpisi/pravili za zmanjšanje emisij
 • Nižji stroški lastništva in izboljšana donosnost naložb
 • Zmanjšanje porabe goriva
 • Nižji stroški vzdrževanja in večja zanesljivost
 • Nižja cena električne energije v primerjavi s fosilnimi gorivi
 • Če želite izvedeti več, prenesite e-knjigo The Ultimate Guide to Fleet Electrification.
Zakaj je poročanje o uspešnosti električnih vozil pomembno?

Poročanje o uspešnosti električnih vozil je pomembno, ker vam bolje predstavi delovanje voznega parka električnih vozil. Poročila lahko pomagajo spremljati doseg, stanje polnjenja, napolnjenost baterije, temperaturo, poslabšanje stanja baterije in drugo.

Če si želite ogledati možnosti poročanja o učinkovitosti električnih vozil, ki jih ponuja Geotab, obiščite stran Marketplace za električna vozila.

Kako Geotab podpira vozni park električnih vozil?

Geotab podpira vozne parke električnih vozil z zagotavljanjem orodij, kot je ocena primernosti električnih vozil (EVSA), ki podjetjem pomaga pri elektrifikaciji njihovih voznih parkov na podlagi njihovega edinstvenega poslovnega primera. Nudimo tudi razširjeno podporo za znamke in modele električnih vozil. Geotab podpira vaš vozni park električnih vozil s številnimi možnostmi poročanja o električnih vozilih in podatki v živo o odstotku napolnjenosti baterije in stanju polnjenja.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo