Skladnost voznega parka

Ne dovolite, da bi vaš vozni park ostal v ozadju, saj si lahko pomočjo Geotaba zagotovite tudi širšo in bolj poglobljeno skladnost v povezavi z vsemi predpisi.

Skladnost voznega parka je širok pojem, ki zajema vse od izpolnjevanja do preseganja obveznosti, ki jih narekujejo pravila in predpisi. To vključuje tudi naprave, ki elektronsko beležijo podatke med vožnjo (ELD), razna poročila o rednem pregledu vozila (DVIR) ter predpise o delovnem času (HOS). Le-ti namreč veljajo za voznike in uporabnike vseh komercialnih motornih vozil.

Doseganje in vzdrževanje skladnosti voznega parka s pomočjo Geotaba

Geotabova rešitev za upravljanje skladnosti z veljavnimi predpisi je sestavljena iz različnih faktorjev, ki zagotavljajo skladnost delovnega časa uporabe vozila, poročil o pregledu vozila pred in po zaključku uporabe, prepoznave oziroma identifikacije voznikov, in podobno. Geotabova rešitev za elektronsko beleženje podatkov iz digitalnega tahografa izpolnjuje vse zahteve predpisane s strani Evropske unije, vključno z odkrivanjem odstopanj od pravil.

Rešitve, ki jih ponuja Geotab

Z Geotabom lahko dosežete celostno mero skladnosti in izpolnjevanja zakonskih obveznosti, vzdržujete ali izboljšate varnost voznika ter s tem okrepite in zavarujete svojo mero odgovornosti. Geotab poenostavi skladnost vašega voznega parka s programsko opremo za upravljanje skladnosti, kar vključuje tudi upravljanje ELD, HOS, DVIR in informacije digitalnega tahografa.

Ponujene rešitve glede skladnosti

Enostavna in raznolika programska oprema ima tudi svojo različico mobilne aplikacije, ki deluje v povezavi s telematično napravo Geotab GO. Na ta način si lahko posamezen voznik (Geotab Drive) ali upravljalec voznega parka (MyGeotab) pomaga pri:

Zmanjšanju tveganja v povezavi s kršitvami in napakami znotraj delovnih ur in beleženju le-teh

Hranite lahko natančno bazo podatkov z možnostjo opozoril vozniku o prijavi in odjavi iz sistema, dostopnost v realnem času in obvestil v zvezi z nizkim seštevkom delovnih ur.

Večji razvidnost delovnih ur vsakega posameznega vozila

Nastavite si lahko podrobna poročila ali kar nadzorno ploščo za beleženje podatkov vseh voznikov znotraj delovnih ur ter poročila o preostanku ur in tako lažje upravljajte s podatki.

Voznikom poenostavljeno pregledovanje njihovih vozil pred in po uporabo (poročila DVIR)

Dodate lahko tudi pravila glede na potrebe za sprotna opozorila, ko so odkrite napake ali, ko je bil kateri izmed rednih pregledov izpuščen.

Povečanju produktivnosti s pomočjo sporočil znotraj vaše aplikacije

S pomočjo funkcije sporočanja znotraj Geotabove aplikacije lahko omogočite direktna sporočila vozniku ali vozilu. S tem se lahko prepričate, da prava oseba prejme sporočilo, priložite pa lahko tudi hiperpovezave, poti in območja, ali pa samodejno pošljete osebno sporočilo, ko je kršeno eno izmed pravil po vaši meri.

Geotabova telematična platforma je namreč odprta, varna, zlahka dostopna in se dejansko razvija z vašim poslom. Z uporabo si torej omogočite razvoj lastnih rešitev po meri ali pa se zgolj integrirate z vašim že obstoječim sistemom za upravljanje poti vašega voznega parka.

Funkcija za osebni način (Geotab)

  Podatki, ki jih zberejo službena vozila med osebnimi potovanji ali potmi ostanejo zasebna, če ob tem uporabljate funkcijo za osebni način. Le-ta je namenjen voznikom, ki uporabljajo vozilo v osebnem času, torej lahko vozniki in dispečerji začasno zaščitijo vozilo pred sledenjem s pomočjo aplikacije za upravljanje voznega parka – MyGeotab.

  Osebni način je posebno zasnovan za voznike, da lahko uporabljajo službena vozila tudi v svojem osebnem času ter v primeru, če določena organizacija izrecno zahteva prepoved prepoznave lokacije voznikov na nekaterih območjih. Vse funkcije, ki uporabljajo GPS (denimo položaj, poti ali potovanja ter profili hitrosti z lokacijo) tako niso prikazane ob vklopu osebnega načina za vozilo.

  Gre za posebno razlikovanje med službenimi in osebnimi potmi oziroma potovanji ter posledično bolj uspešno, natančnejše upravljanje ali ločevanje osebnih zadev. Osebni način je zaradi celostnega varovanja osebnih podatkov tako prava smer h kateri bi morala strmeti podjetja, ki želijo spodbujati dobre prakse upravljanja njihovih podatkov.

  Razpoložljivost zmogljivosti Geotabove funkcije za osebni način:

  \

  Osebni način se lahko samodejno vklopi in izklopi med vnaprej določenim časom bodisi v dnevu ali glede na geografsko regijo. To pripomore k temu, da voznik uporablja vozilo bolj suvereno med vožnjo in odpravi njegove pomisleke ali skrbi glede osebnega časa ter sledenju le-tega.

  \

  Ta način lahko prav tako ročno dodelite znotraj aplikacije Geotab Drive ali kar v MyGeotab kadarkoli, saj od tega zavisijo posamezne zahteve podjetja ali posameznika.

  \

  Podatki, ki bodo generirani v vozilu med osebnim načinom in so povezani z GPS lokacijo, so varno shranjeni in opredeljeni kot osebni. Tako podjetja ne bodo imela dostopa do podatkov, ki so obdelani v času, ko je vozilo v tem načinu. Obstaja tudi možnost nastavitve trajnega brisanja po določenem časovnem intervalu.

  \

  Podatki, ki niso vezani na GPS so upravljalcem na voljo tudi v osebnem načinu.

  Varstvo zasebnih podatkov se še naprej uveljavlja in uvršča vse višje na seznamu prednostnih nalog vseh upravljalcev določenega voznega parka. Geotabova funkcija namreč ponudi dodatno stopnjo prilagajanja vsem upravljalcem voznih parkov v povezavi z njihovo telematično rešitvijo.

  0
   0
   Košarica
   Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Calculate Shipping
    Dodajte kodo