BLOG

Geotab – pionir v telematiki za avtobusne vozne parke v Evropi

20/03/2024

V dobi digitalizacije in naraščajoče ekološke zavesti se industrija javnega in zasebnega prevoza sooča z nujnostjo optimizacije svojih operacij. S tem izboljšuje učinkovitost in varnost, obenem pa zmanjšuje okoljski odtis. V tem kontekstu telematika – združevanje telekomunikacij in informatike za prenos informacij v vozilih – postaja ključni element v strategijah avtobusnih voznih parkov po vsem svetu. Zmožnost natančnega spremljanja in analize podatkov o vozilih v realnem času omogoča operaterjem, da sprejemajo boljše odločitve, ki vodijo k večji varnosti, zmanjšani porabi goriva in nižjim emisijam CO2.

Kombinacija napredne tehnologije, zanesljivosti in prilagodljivosti

V ospredju te tehnološke revolucije stoji Geotab, globalni vodja na področju IoT (internet stvari) in povezanih transportnih rešitev, ki s svojimi inovativnimi sledilnimi napravami in aplikacijami postavlja nove standarde v industriji. Z več kot 20-letnimi izkušnjami in prisotnostjo v 160 državah, Geotab ponuja neprimerljivo kombinacijo napredne tehnologije, zanesljivosti in prilagodljivosti, ki zadovoljuje potrebe najrazličnejših avtobusnih voznih parkov – od lokalnih javnih prevoznikov do velikih zasebnih operaterjev po vsej Evropi. S svojo zavezanostjo k inovacijam in trajnosti, Geotab izpolnjuje trenutne potrebe svojih strank ter aktivno oblikuje prihodnost trajnostnega prevoza.

Poglejmo si kako to deluje v Nemčiji!

Geotab - pionir v telematiki za avtobusne vozne parke v Evropi


Primer uporabe v Nemčiji: DB Regio Bus in Geotab

V Nemčiji je DB Regio Bus, največji operater avtobusov, izvedel prelomno implementacijo Geotabovih telematskih naprav in aplikacije Fairfleet Eco, kar je privedlo do opaznih izboljšav v operativni učinkovitosti in okoljski trajnosti. Z uporabo Geotabove tehnologije je DB Regio Bus uspel zmanjšati porabo goriva za do deset odstotkov, kar je prispevalo k zmanjšanju emisij CO2 in stroškov. Ta primer poudarja Geotabovo sposobnost zagotavljanja merljivih koristi za velike avtobusne vozne parke, obenem pa prikaže, kako lahko telematika aktivno prispeva k ciljem podnebne nevtralnosti in izboljšanju varnosti ter udobja potnikov.

Uporaba emotikonov sporoča povratne informacije

Dodatno, aplikacija Fairfleet Eco igra ključno vlogo pri spodbujanju varnejše vožnje med vozniki DB Regio Busa.
Z uporabo emotikonov aplikacija voznikom v realnem času sporoča povratne informacije o njihovem slogu vožnje, kar znatno vzpodbuja k bolj preudarni in varčni vožnji. Ta inovativni pristop ne samo izboljšuje varnost na cestah, ampak tudi prispeva k zmanjšanju porabe goriva in emisij, kar je v skladu s trajnostnimi cilji podjetja.

Geotab - pionir v telematiki za avtobusne vozne parke v Evropi

Primer iz Nizozemske: Hoppenbrouwers Techniek in Geotabova OEM Telematika

Na Nizozemskem je Hoppenbrouwers Techniek, vodilno podjetje v industriji strojništva, izvedlo integracijo Geotabove OEM telematike za upravljanje svojega obsežnega voznega parka, s kar 1.200 vozili, od katerih je 650 lahkih gospodarskih vozil. S približno 800 trenutno povezanimi vozili in načrti za nadaljnjo širitev, Geotabova integrirana rešitev omogoča podjetju, da centralizira podatke različnih proizvajalcev preko programske opreme MyGeotab. Ta pristop je rešil izzive, s katerimi se je podjetje soočalo zaradi hitre rasti voznega parka, vključno s pomanjkanjem preglednosti nad lokacijami, stanjem in uporabo vozil. Z Geotabovo OEM rešitvijo je Hoppenbrouwers dosegel popolno vidnost svojega voznega parka, kar je omogočilo optimizacijo učinkovitosti, varnosti voznikov in produktivnosti. Poleg tega je podjetje izboljšalo uporabo vozil in nadzor nad vedenjem voznikov, kar je prispevalo k zmanjšanju emisij in podpori njihovim trajnostnim ciljem.

Kako deluje Geotabova OEM telematika?

Preprosto, a učinkovito: “Aktivacija tovarniško vgrajene naprave poteka brez dodatnih stroškov za novo napravo, vgradnjo in brez izgube časa, povezanega s temi postopki. To podjetjem, kot je Hoppenbrouwers Techniek, omogoča, da se osredotočijo na to, kar najbolje znajo – zagotavljanje vrhunskih storitev, medtem ko Geotab poskrbi za brezhibno delovanje njihovega voznega parka,” pojasnjuje vodja voznega parka pri Hoppenbrouwers Techniek.

Geotab - pionir v telematiki za avtobusne vozne parke v Evropi


Optimizacija operacij in pozitivni učinki telematike

Optimizacija operacij in pozitivni učinki telematike na avtobusne vozne parke so osrednji elementi, ki jih Geotabova tehnologija prinaša v industrijo prevoza. Z uporabo naprednih analitičnih orodij in podatkov telematike, Geotab omogoča operaterjem voznih parkov natančno spremljanje in analizo vedenja voznikov, porabe goriva, vzorce vožnje in stanje vozil v realnem času. Ta natančna raven vpogleda v operativne dejavnosti omogoča identifikacijo področij za izboljšave, kot so zmanjšanje časovne dolžine nepotrebnega prostega teka, optimizacijo poti in izboljšanje strategij vzdrževanja. Posledično to vodi do znatnih prihrankov pri stroških, zmanjšanje emisij CO2 ter izboljšanje splošne varnosti in zadovoljstva potnikov.


MyGeotab in integracija z OEM telematiko

Poleg tega, Geotabova platforma MyGeotab in integracija z OEM telematiko omogočata enostavno upravljanje mešanih voznih parkov, ne glede na znamko ali model vozila. To zagotavlja, da so vsa vozila optimalno izkoriščena in da so podatki o voznem parku centralizirani ter lahko dostopni za analizo in odločanje. Zmožnost integracije z različnimi vozili in telematskimi sistemi poudarja Geotabovo prilagodljivost in odprtost platforme, kar operaterjem omogoča, da izberejo najboljše rešitve za svoje specifične potrebe.

Geotab - pionir v telematiki za avtobusne vozne parke v Evropi


Prispevek k trajnostnemu razvoju

V kontekstu trajnostnega razvoja Geotab podjetjem pomaga pri doseganju njihovih okoljskih ciljev ter hkrati aktivno prispeva k ustvarjanju bolj zelene in trajnostne prihodnosti prevoza. Z zmanjševanjem porabe goriva in optimizacijo operacij Geotabova tehnologija igra ključno vlogo pri zmanjševanju ogljičnega odtisa avtobusnih voznih parkov.

To je še posebej pomembno v državah, kot sta Nemčija in Nizozemska, ki postavljata visoke okoljske standarde in cilje. Ti dve državi služita kot zgled drugim evropskim narodom, ki si prizadevajo za izboljšanje svojih okoljskih praks in zmanjšanje vpliva na planet. Geotabova uspešna implementacija v teh državah dokazuje, kako lahko napredne telematske rešitve prispevajo k doseganju trajnostnih ciljev in hkrati izboljšajo operativno učinkovitost.

S tem, ko Nemčija in Nizozemska prevzemata vodilno vlogo v uporabi tehnologije za trajnostni razvoj, postavljata primer, ki ga lahko sledijo druge države, s čimer se krepi globalni premik proti bolj trajnostnim in odgovornim transportnim sistemom.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo