BLOG

Moč umetne inteligence za izboljšano varnost v prometu

24/07/2023

Dobrodošli nazaj v drugem delu naše navdušujoče serije, v kateri razkrivamo zapletenosti inteligence podatkov pri Geotabu.

Dobrodošli nazaj v drugem delu naše navdušujoče serije, v kateri razkrivamo zapletenosti inteligence podatkov pri Geotabu.

Kot vaš zaupanja vreden svetovalec, z veseljem predstavljamo celovito razumevanje, kako uporabljamo moč umetne inteligence za izboljšanje varnosti na cestah. Ta praksa vključuje strokovno zbiranje, skrbno analizo in implementacijo ogromnih količin podatkov, kar v končni fazi omogoča podjetjem, da se spopadejo z izzivi in izkoristijo obetavne priložnosti.

Vključevanje umetne inteligence (UI) v našo strategijo ni nedavni razvoj pri Geotabu; ukvarjamo se s tem že več kot sedem let. Naša trdna vera v potencial UI se kaže v naših inovativnih metodologijah, kot so strojno učenje, računalniški vid in naš nedavni vložek v generativno umetno inteligenco. Ne gre za to, da bi se pridružili vlaku umetne inteligence, ampak za vztrajno zavezanost izboljšanju učinkovitosti voznega parka, varnosti in operativne učinkovitosti s pomočjo teh naprednih tehnologij.

V tem prispevku se bomo osredotočili na ključno vlogo inteligence podatkov pri preoblikovanju varnostnih ukrepov, pri čemer je UI temeljni kamen te evolucije. S pomočjo podatkov iz milijonov povezanih vozil izkoriščamo podatke za primerjavo, da ugotovimo vzorce dejavnosti in klasificiramo trke vozil. Poglejmo natančneje, kako nepazljiv, vendar pomemben prispevek UI krepi standarde varnosti za skupnost Geotaba.

Gradimo močne temelje s kakovostnimi podatki: Vaš uspeh se začne tukaj

Začnimo na začetku, s temeljem vseh naših rešitev umetne inteligence – kakovostni podatki. Pri Geotabu cenimo moč odprtih podatkov. V ta namen smo razvili inteligentni algoritem za stiskanje podatkov, ki učinkovito zajame vse relevantne podatkovne točke vašega vozila. Hkrati zmanjšuje obseg podatkov, ki jih je treba prenašati po zraku.

Naš lastni algoritem za beleženje krivulj je dostopen vsem. Močno verjamemo v spodbujanje skupne rasti z izmenjavo znanja in spodbujanjem skupnega napredka v naši industriji.

Merjenje varnosti: Ključ do nenehnega izboljševanja

Ko smo vzpostavili trden temelj z visokokakovostnimi podatki, se lahko zdaj posvetimo ključnemu vprašanju varnosti. Eno najpogostejših vprašanj, ki jih prejemamo od strank, je: “Kako se odreže moje vozilo?” Za odgovor na to vprašanje se zanašamo na moč umetne inteligence (UI). UI nam omogoča primerjavo vsakega vozila z tisoči drugimi vozili, ki kažejo podobno vedenje, kar nam omogoča natančno oceno učinkovitosti.

Izkoriščanje moči UI nam omogoča identifikacijo in izgradnjo segmentov vedenja. Te primerjave tvorijo osnovo naših prizadevanj za izboljšanje varnosti in učinkovitosti v celotnem voznem parku. To ni preprost sistem rangiranja. Naša metodologija vključuje natančno analizo podatkov 3,6 milijona vozil, s katero iščemo primerljive standarde učinkovitosti, kar predstavlja dosežek, na katerega smo izjemno ponosni in je prvi tak primer v industriji.

Zaznavanje in analiza trkov s pomočjo umetne Inteligence

Izpodbijajmo predstavo, da je zaznavanje trkov tako enostavno, kot uporaba pospeškomera ali iPhona. Dejansko lahko posledice trka močno variirajo – od manjše praske do polne škode (totalke) vozila.

Tukaj nastopi umetna inteligenca (UI), ki preobrazi naše razumevanje in obvladovanje trkov. S pomočjo algoritmov strojnega učenja, ki so bili izšolani na podatkih iz več kot 3,6 milijonov vozil, lahko zaznamo vzorce trkov in jih ustrezno razvrstimo. To nam pomaga razbrati, ali je potrebno zgolj popravilo vozila na mestu ali vleka vozila.

Geotab ponuja orodja, ki jih poganja umetna inteligenca, kot sta rekonstrukcija trka in obvestilo o izgubi (FNOL), pri čemer uporabljamo napredne rešitve, kot je Xtract 360. Ta orodja pomagajo voznikom, obenem pa usmerjajo upravljalce voznega parka in cenilce pri sprejemanju informiranih odločitev po škodnem dogodku.

S pomočjo UI ostaja naša misija jasna: narediti ceste bolj varne s pomočjo inteligence podatkov.

Kontekstualna varnost: Razkrivanje “Zakaj” za “Kaj”

Pri Geotabu se ne zavezujemo le k identifikaciji “kaj” se dogaja, ampak smo predani razumevanju “zakaj” se to dogaja. V ta namen smo oblikovali inovativen okvir kontekstualne varnosti, ki upošteva tri ključne dejavnike: primernost vozila za vožnjo, vedenje voznika ter zunanje dejavnike, kot so vremenski pogoji in prometna gneča.

Za nas umetna inteligenca ni le orodje za analizo podatkov, temveč je virtualni vodnik, ki nam nudi napovedi in nam pomaga priporočiti najboljšo možnost za vsako situacijo. To lahko vključuje umik vozila s ceste, če so zaznane težave z vzdrževanjem, ali pa zagotavljanje individualnega usposabljanja voznikov za tiste, ki ga potrebujejo. Ta napreden pristop odpira vrata za inovativne priložnosti, kot sta zavarovanje na podlagi poti in souporaba prevoza.

Da bi cenili pomembnost konteksta pri vožnji, si oglejmo nekaj scenarijev. Na primer, vožnja s hitrostjo na ravni omejitve na snežen dan v Torontu še ne zagotavlja varnosti. Vremenski pogoji, kot so sneg, dež ali kot sonca, lahko bistveno vplivajo na voznikovo vožnjo.

Prav tako si poglejmo termin “močno pospeševanje”. Ko voznik pospeši, da se vključi na prometno zasedeno avtocesto, ali to štejemo kot prekoračitev hitrosti ali kot ključni manever za varnost vseh? Poleg tega, kaj pa če se voznikova uspešnost zmanjšuje ali če vozi na neznanem terenu? Ta vprašanja poudarjajo pomen konteksta in še dodatno utrjujejo našo zavezanost pri Geotabu k izkoriščanju umetne inteligence za izboljšanje varnosti na cestah.

Moč umetne inteligence za izboljšano varnost v prometu

Geotab Data Intelligence: Vodilna luč proti varnejši prihodnosti

Naša misija pri Geotabu je brezhibno vključevanje podatkovne inteligence v našo platformo, kar vam omogoča globlje vpoglede v uspešnost vašega voznega parka. Navdušeni smo nad preoblikovalno vlogo umetne inteligence pri oblikovanju varnosti in trajnosti ter se veselimo, da bomo naše ceste naredili bolj varne za vse.

V skladu z našim prijaznim etosom vas toplo vabimo, da izkoristite našo napredno tehnologijo, se počutite močnejši zaradi njenih koristi in postanete aktivni udeleženec naše poti proti varnejšim in bolj učinkovitim cestam. Veselimo se naslednjega dela naše serije blogov, kjer se bomo še bolj poglobili v fascinantni svet podatkovne inteligence in umetne inteligence. Skupaj usmerimo našo pot proti varnejši in bolj trajnostni prihodnosti.

Ste pripravljeni voditi varnejši voznega parka s pomočjo močnih podatkovnih vpogledov? Začnite svojo pot z raziskovanjem Geotab Platforme in Aktivnih vpogledov, preizkusite pridobivanje novih vpogledov s Projektom G ali izboljšajte sposobnosti obdelave podatkov za vas in vaše zavarovalniške partnerje s pomočjo Geotab Data Connectorja. Moč umetne inteligence za izboljšano varnost v prometu.

Vsebina celotnega članka je prevod članka z naslovom “Discovering the Power of AI for Enhanced Safety”, dostopnega na tej povezavi (klik).

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo