BLOG

Prehod na električno floto

18/10/2022

Preden lahko začnete z elektrifikacijo svojega voznega parka, morate določiti, katera vozila so najprimernejša za električna vozila. To zahteva zmožnost zagotoviti, da lahko električna vozila izpolnijo vaše zahteve glede dosega, ter kvantificirati njihov finančni in okoljski vpliv.

Doseg, ki ga ima določeno električno vozila, skriva v ozadju veliko več kot samo kilometrino, ki jo lahko električno vozilo doseže. Prvi korak k elektrifikaciji flote je ocena dnevne vozne potrebe vozila. Telematične rešitve lahko izluščijo podatke iz vaših voznih profilov in jih uskladijo z zmogljivostmi električnih vozil v resničnem svetu. Vsak vozni park ima svoje edinstvene lastnosti, kot so sezonske razlike v temperaturi ali delovni cikel vozil, ki omogoča polnjenje vozila preko dneva. Vse to vpliva na dejanske zmogljivosti in zahteve za čim boljši doseg električnih vozil.

Trenutno imajo električna vozila višje nabavne stroške kot običajna vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem, vendar bistveno nižje stroške delovanja. Za natančnejšo oceno finančne primernosti bi morali upoštevati skupne stroške lastništva vozila, ki bodo vključevali prihranke zaradi nižjih stroškov goriva in zmanjšanega vzdrževanja.

Nazadnje je potrebno kvantificirati vpliv, ki ga bodo imela električna vozila na skupne emisije toplogrednih plinov v vašem voznem parku.  Če želite postati bolj trajnostni, je ključnega pomena, da kvantificirate količino emisij CO2 in porabo fosilnih goriv, ​​ki ju lahko zmanjšate z elektrifikacijo.

Stanje napolnjenosti baterije v realnem času

Eden najpomembnejših podatkov, specifičnih za EV, je odstotek napolnjenosti akumulatorja vozila, imenovan stanje napolnjenosti (SOC). To je enakovredno merilniku goriva in predstavlja, koliko energije je ostalo v vozilu. To je podatek, ki ga flotni manager potrebuje za uspešno optimizacijo voznega parka.

Nikakor si ne želimo, da bi naš voznik obtičal ali zavrnil dostavo zaradi negotovosti glede stanja energije. V izogib temu, telematične rešitve, kot je Geotab, omogočajo spremljanje stanja napolnjenosti baterije v korakih po en odstotek. Tako lahko vedno zagotovimo, da bo vozilo lahko opravilo nalogo pred naslednjo polnitvijo.

Stanje aktivnega polnjenja

Drug pomemben podatek je aktivno stanje polnjenja. Če želite zagotoviti čim boljši izkoristek svojih električnih vozil, boste morda morali  optimizirati čas polnjenja za vsako vozilo. Telematične rešitve poročajo o stanju napolnjenosti baterije v realnem času, kar vam omogoča enostaven pregled nad vozili, ki so pripravljena za na pot.

Pregled zmanjšanih emisij ogljika

Zmanjšanje emisij toplogrednih plinov voznega parka je ključna prednost uporabe električni vozil.  Napredek pri doseganju tega ključnega faktorja lahko spremljate s pomočjo telematičnih rešitev. Navadno tovrstna poročila vključujejo izračun količine emisij CO2, ki bi se jim izognili, če ne bi uporabljali vozil z motorjem ICE.

Dnevnik zgodovine polnjenja

Za čim bolj učinkovito optimizacijo delovanja električnih vozil, je pomembno tudi razumeti njihovo vedenje pri polnjenju. Prakse polnjenja vašega voznega parka lahko izboljšate s pregledom podatkov o času, kraju in načinu polnjenja. Dodatno, pa je tudi pomembno zagotoviti, da se vaša električna vozila polnijo skladno s pričakovanji. S tem lahko dosežete večji dnevni doseg vaše električne flote in v kolikor vaš električni ponudnik to omogoča, lahko lahko povečate donosnost tudi tako, da zagotovite polnjenje v obdobjih z najnižjo ceno električne energije.

Vaš čas je pomemben

Ker cenimo vaš dragoceni čas in razumemo, da so ustrezna orodja ključnega pomena za zagotovitev dolgoročnega uspeha vašega voznega parka, smo vam pripravili kontrolni seznam na podlagi katerega se boste lažje odločili katera telematična rešitev najbolje ustreza vaši celotni elektrifikacijski poti.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo