BLOG

Uporaba naprav za sledenje vozil za optimizacijo učinkovitosti in vedenja voznikov

06/06/2023

V sodobnem poslovnem okolju je optimizacija učinkovitosti in nadzor nad vedenjem voznikov ključnega pomena za uspešno upravljanje flote vozil. S prihodom spremembe Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti je postalo še bolj pomembno, da podjetja zagotovijo natančno sledenje in identifikacijo voznikov.

Naprave za sledenje vozil so se izkazale kot nepogrešljivo orodje pri doseganju teh ciljev.

V tem članku bomo raziskali uporabo naprav za sledenje vozil za optimizacijo učinkovitosti in vedenja voznikov, z osredotočenjem na funkcionalnost Driver ID oziroma “Identifikacija voznika”.

Vedno poznajte voznika in čas uporabe vaših vozil

Uporaba naprav za sledenje vozil za optimizacijo učinkovitosti in vedenja voznikov

Z uporabo NFC obeska ali nalepke se lahko voznik registrira kar v vozilu samem, to je zlasti pomembno kadar začne dnevno pot od doma.

Sledenje vozil in kaj vse nam še omogoča in olajša uporaba Geotab funkcija Driver ID:

1. Povečanje preglednosti z identifikacijo voznika

Uporaba tehnologije Driver ID omogoča natančno identifikacijo voznika, ki uporablja službeno vozilo. S pomočjo NFC obeska ali nalepke se voznik registrira kar v vozilu, kar omogoča natančno sledenje in beleženje časa uporabe vozila. To zagotavlja transparentnost in natančnost podatkov o voznikih ter olajšuje analizo in nadzor nad njihovim vedenjem.

Driver ID = zanesljiva identifikacija voznika

2. Učinkovita optimizacija časa vožnje

Z identifikacijo voznika lahko podjetja natančno spremljajo čas vožnje posameznega voznika. To omogoča optimizacijo urnikov, preprečuje prekomerno delo voznikov in zagotavlja spoštovanje predpisov o delovnem času. S tem se izboljšuje učinkovitost voznikov in zmanjšuje tveganje za nesreče zaradi utrujenosti.

Uporaba naprav za sledenje vozil za optimizacijo učinkovitosti in vedenja voznikov

3. Sledenje vozil in nadzor nad zasebno uporabo vozil

Z identifikacijo voznika je mogoče natančno ločiti med službeno in zasebno uporabo vozil. Naprava za sledenje vozila z aktivirano funkcijo zasebnega načina ne beleži potovanj, ki se izvajajo izven delovnega časa. To omogoča podjetjem boljši nadzor nad uporabo službenih vozil izven delovnega časa in zmanjšuje možnost zlorab.

Zaščitite svoj vozni park – upravljajte službeno in zasebno rabo vozil z Geotab funkcijo Driver ID

4. Povečanje varnosti in odgovornosti voznikov

S tehnologijo Driver ID podjetja povečujejo varnost in odgovornost voznikov. Z natančno identifikacijo voznika je mogoče spremljati vedenje posameznih voznikov, prepoznati vzorce slabega vedenja (npr. prekoračitev hitrosti, ostro zaviranje) ter izvajati usmerjene ukrepe za izboljšanje varnosti na cestah.

Izboljšajte varnost in produktivnost s pomočjo Driver ID, ki omogoča pregled nad tem kdo in kdaj uporablja vozila.

Beležite čas prihoda na delo in odhod z dela s pomočjo napredne funkcije, ki omogoča identifikacijo voznikov.

Napredna funkcija Driver ID vam izven delovnega časa omogoča aktivacijo zasebnega načina, ki ne beleži p
otovanja.

Nekaj značilnosti Geotab tehnologije Driver ID:

 • Enostavna namestitev sistema IOX™ v napravo Geotab GO
 • Voznikom dodeljuje vozila in omogoča poročanje na podlagi voznikov
 • Izbirna funkcija: seznam pooblaščenih voznikov – omogoča interakcijo samo z identifikacijskimi oznakami/nalepkami pooblaščenih voznikov.

Uporaba naprav za sledenje vozil, zlasti s funkcionalnostjo Driver ID oziroma “Identifikacijo voznika”, je ključna za optimizacijo učinkovitosti in vedenja voznikov v poslovnem okolju.

S pomočjo te tehnologije podjetja pridobijo natančen pregled nad uporabo vozil, povečajo varnost na cestah ter izboljšajo skladnost z zakonodajo o delovnem času.

Z uporabo tehnologije Driver ID ste lahko vedno prepričani kdo in kdaj je uporabljal vozilo. Če se vozila uporabljajo izven delovnega časa, se aktivira posebna funkcija zasebnega načina, ki ne beleži potovanj. Če uporaba izven delovnega časa ni dovoljena, bodite o tem obveščeni.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo