BLOG

Kako naprave za sledenje vozil pomagajo preprečiti krajo in nepooblaščeno uporabo

09/05/2023

Kot odgovorna oseba v podjetju je ena od vaših prioritet tudi varovanje premoženja. Tudi vozni park podjetja je hitro tarča za tatove ali neupravičene uporabnike. Na srečo lahko naprave za sledenje vozilom pomagajo preprečiti krajo in neupravičeno uporabo vozil ter zagotavljajo dodatno raven varnosti v podjetju.

V članku si bomo podrobneje ogledali, kako lahko naprave za sledenje vozilom varujejo vaše podjetje in premoženje podjetja in novosti na tem področju.

Avtokamere

Zagotovite si jasen pogled na dogodke v primeru trkov ali zavarovalniških sporov. Avtokamere, ki so obrnjene v smeri ceste, zagotavljajo posnetke visoke ločljivosti dogajanja na cesti in okoli vozila. Izbirajte med številnimi rešitvami za armaturne plošče, vključno s povezovanjem do petih kamer za spremljanje notranjosti vozila, opreme ali druge dragocene opreme.

Sledenje vozil in lokacije v realnem času

Z napravo za sledenje vozila lahko spremljate lokacijo vaših vozil v realnem času. To pomeni, da lahko hitro in natančno najdete ukradeno vozilo in obvestite pristojne organe, s čimer povečate možnosti uspešne vrnitve vozila. Poleg tega lahko sledenje lokacije v realnem času prepreči neupravičeno uporabo vozil z obvestilom, ko se vozilo uporablja izven določenega časa in lokacij. To bo zlasti koristno tudi v primeru kraje, saj lahko policiji pomaga pri iskanju vozila.

Varovanje vašega podjetja: kako naprave za sledenje vozil pomagajo preprečiti krajo in nepooblaščeno uporabo

Geografsko omejevanje in sledenje vozil

Mnoge naprave za sledenje vozilom omogočajo nastavitev geografskega omejevanja, kar vam omogoča, da določite virtualne meje okoli določenih območij. Če vozilo zapusti določeno območje, boste prejeli opozorilo. Ta funkcija je lahko še posebej koristna za preprečevanje neupravičene uporabe vaših vozil ali zagotavljanje, da se uporabljajo le za določene namene. Orodja za sledenje GPS vam tako pomagajo tudi pri odkrivanju vozil, ki se uporabljajo, kjer ali kadar se ne bi smela.

Oddaljeni izklop motorja

Nekatere naprave za sledenje vozilom omogočajo možnost oddaljenega izklopa motorja, bodisi prek mobilne aplikacije ali spletnega vmesnika. To lahko predstavlja dragoceno orodje v primeru kraje, saj prepreči nadaljnjo vožnjo ukradenega vozila.

Identifikacija voznika  

Določene naprave za sledenje vozil ponujajo možnosti identifikacije voznika, ki zahtevajo vnos edinstvene kode ali gesla, preden se vozilo zažene. Ta funkcija lahko prepreči neupravičene uporabnike pri vožnji vaših vozil in vam omogoča spremljanje vedenja voznikov.

Varovanje vašega podjetja: kako naprave za sledenje vozil pomagajo preprečiti krajo in nepooblaščeno uporabo

Izboljšanje stopnje vrnitve odtujenih vozil

Po zadnjih podatkih je stopnja vrnitve odtujenih vozil, opremljenih z napravami za sledenje GPS, bistveno višja, medtem ko je pri vozilih brez sledilnih naprav še vedno zanemarljivo nizka. To potrjuje učinkovitost naprav za sledenje vozil pri preprečevanju kraje in vrnitvi odtujenih vozil.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo