BLOG

Sledenje in upravljanje vozil ter opreme v gradbeni industriji

20/04/2024

Sledenje vozil ter gradbene opreme z naprednimi telematskimi rešitvami, kot sta Geotab in Digital Matter, omogoča gradbenim podjetjem optimizirati svoje operacije, zmanjšati stroške in izboljšati varnost na delovnem mestu.

V gradbeni industriji, kjer so stroji in oprema ključni za uspešno izvedbo projektov, je učinkovito upravljanje sredstev bistvenega pomena.

Sledenje in upravljanje vozil v gradbeni industriji

Uporaba platforme Geotab v gradbeništvu

Platforma Geotab omogoča gradbenim podjetjem izkoristiti moč telematike za izboljšanje nadzora nad svojimi vozili in stroji. Z možnostjo imobilizacije stroja (blokado zagona) Geotab omogoča podjetjem preprečiti neavtorizirano uporabo ali krajo dragocene opreme.

Poleg tega – sistem identifikacije voznika zagotavlja, da je vsaka uporaba vozila ali stroja pripisana določenemu operaterju, kar povečuje odgovornost in omogoča natančno beleženje delovnih ur stroja na podlagi operativnega delovanja motorja.


Digital Matter Oyster3 in Geotab GO Anywhere za sledenje brez napajanja


Za sledenje sredstvom, ki nimajo lastnega napajanja, kot so dvigala, prikolice in druga gradbena oprema, Digital Matter Oyster3 in Geotab GO Anywhere ponujata robustne rešitve.

Oyster3, z ultra-robustno zasnovo in baterijo, ki zdrži več kot 10 let, ter Geotab GO Anywhere, z močno baterijo in enostavno namestitvijo, omogočata podjetjem, da učinkovito sledijo svoji opremi, ne glede na to, kje se nahaja. Integracija teh naprav z platformo MyGeotab omogoča centraliziran pregled nad vsemi sredstvi, kar izboljšuje upravljanje in izkoriščenost opreme.

Sledenje in upravljanje vozil v gradbeni industriji

Imobilizacija delovnih strojev

V gradbeni industriji je nepooblaščena uporaba strojev in vozil pogosta težava, ki lahko vodi do znatnih finančnih izgub in varnostnih tveganj. Tehnologija imobilizacije, kot je integrirana v telematskih rešitvah Geotab, omogoča podjetjem, da učinkovito zaščitijo svoja sredstva. Imobilizacija delovnih strojev se aktivira preko daljinskega dostopa, kar pomeni, da lahko stroje zaklenejo ali odklenejo z varne lokacije, kar preprečuje njihovo neavtorizirano uporabo.

Ta funkcija je še posebej koristna v oddaljenih ali slabše nadzorovanih gradbiščih, kjer je tveganje za krajo ali zlorabo opreme višje.

Sledenje vozil in identifikacija voznika


Identifikacija voznika je ključnega pomena za zagotavljanje odgovornosti in učinkovitosti v delovnih procesih. Geotabova tehnologija omogoča podjetjem, da natančno spremljajo, kdo uporablja njihova vozila in opremo, kar zagotavlja dodatno varnost in izboljša preglednost procesov. Z uporabo identifikacijskih ključev ali biometričnih podatkov lahko podjetja zagotovijo, da so vozila in stroji uporabljani samo od pooblaščenih oseb, kar zmanjša možnost zlorab in izboljša skladnost z varnostnimi predpisi.

Širša uporaba telematskih naprav


Digital Matter Oyster3 in Geotab GO Anywhere sta idealni rešitvi za sledenje sredstvom brez lastnega napajanja, kot so kontejnerji, gradbene prikolice in dvigala. Napravi sta zasnovani za robustno in dolgotrajno delovanje v različnih okoljskih pogojih, kar omogoča podjetjem učinkovito upravljanje in nadzor svojih sredstev ne glede na lokacijo. Vključitev te tehnologije omogoča gradbenim podjetjem izboljšanje varnosti, zmanjšanje možnosti za krajo ali izgubo opreme in optimiziranje logistike na gradbišču.

Tehnične značilnosti Geotab GO Anywhere


Geotab GO Anywhere omogoča enostavno upravljanje in nadzor ključnih sredstev, kar predstavlja revolucionarno rešitev na področju povezanih transportnih rešitev. Ta naprava je zasnovana za izboljšanje načina, kako podjetja upravljajo in nadzirajo svoja sredstva v različnih industrijah, vključno s prevozom, logistiko, rudarstvom, gradbeništvom in javnim sektorjem.

Zmanjšanje finančnih izgub: Učinkovito upravljanje sredstev lahko znatno zmanjša finančne posledice neizkoriščenosti in izgube opreme, kar je ključnega pomena v mnogih industrijah. Geotab GO Anywhere je zasnovan za pomoč podjetjem pri izogibanju teh stroškov.

Celovit nadzor: Naprava je popolnoma integrirana z MyGeotab, kar omogoča pregled vseh sredstev in vozil na eni platformi. Njegova robustna zasnova, dolga življenjska doba baterije in enostavna namestitev omogočajo Geotab GO Anywhere, združljivost z uporabo v različnih panogah industrije, kar ga naredi zanesljivo rešitev za sledenje in upravljanje dragocenih sredstev.

Izboljšanje izkoriščenosti: Mogoče je res enostavno slediti, kdaj in kje se uporabljajo sredstva ter jih ob izgubi hitro najti, kar pomaga pri upravljanju stroškov in povečanju izkoriščenosti.

Geotab GO Anywhere izboljšuje nadzor nad sredstvi, podpira strateško razporejanje in učinkovito uporabo, kar potencialne izgube pretvarja v znatne prihranke in povečanje produktivnosti.

Sledenje in upravljanje vozil v gradbeni industriji

Tehnične značilnosti Oyster3

Oyster3 predstavlja naslednjo generacijo izjemno priljubljene serije Oyster, ki je zasnovana kot ultra robustna GPS naprava za sledenje sredstvom, z impresivno življenjsko dobo baterije, ki presega 10 let. Njegove ključne tehnične značilnosti vključujejo sledeče:

Dolgotrajna baterija: Naprava zagotavlja do 10+ let delovanja z enkratno namestitvijo, uporablja pa le 3 x AA baterije, ki jih lahko uporabnik zamenja kar sam.

Napajanje za ekstremne razmere: Za delovanje v ekstremnih temperaturah se napaja z litijevimi ali litijevimi tionil klorid (LTC) baterijami, ki so na voljo v trgovinah.

Dinamično sledenje: Oyster3 sledi sredstvom v gibanju in preide v način spanja, ko so le-ta nepremična. Tako maksimalno ohrani energijo baterije.

Opozorila o stanju baterije: Uporabnike opozarja z obvestili “šibka baterija” in “kritična baterija”, kar omogoča pravočasno ukrepanje.

Vodoodporno in robustno ohišje: Naprava je zaščitena z vodoodpornim in ultra robustnim ohišjem standardov IP68 in IK07, kar zagotavlja njeno vzdržljivost v zahtevnih okoljih.

Povezljivost: Za komunikacijo uporablja sodobne mobilne tehnologije LTE-M in NB-IoT, kar omogoča zanesljivo sledenje po vsem svetu.

Naprava Oyster3, ki jo je zasnovalo, razvilo in izdelalo podjetje Digital Matter, predstavlja vrhunec v tehnologiji sledenja sredstvom, saj združuje dolgo življenjsko dobo baterije, robustnost in napredne možnosti povezljivosti.

Učinkovito sledenje in upravljanje vozil ter opreme v gradbeni industriji predstavlja ključni element za izboljšanje operativne učinkovitosti, zmanjšanje stroškov in zagotavljanje varnosti na delovnem mestu. Z implementacijo naprednih telematskih rešitev, kot sta platformi Geotab in Digital Matter, lahko gradbena podjetja pridobijo dragocen vpogled v uporabo in stanje svoje opreme, kar omogoča boljše odločitve in izboljšuje izkoriščenost sredstev. Poleg tega, te tehnologije podpirajo trajnostne cilje podjetij z optimizacijo porabe goriva in zmanjšanjem nepotrebnega prostega teka, kar prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa gradbenih projektov.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo