BLOG

Kako izbrati pravo sledilno napravo za vaše podjetje?

04/08/2023

V dinamičnem poslovnem svetu je sledenje ključnih sredstev, kot so kmetijska mehanizacija, delovni stroji in traktorji, postalo bistven del uspešne poslovne strategije. Pa vendar, kaj je sledilna naprava in kako izbrati pravo, ki ustreza specifičnim potrebam vašega podjetja, ni vedno enostavna naloga. Na voljo je veliko možnosti, ki se razlikujejo po velikosti, funkcionalnostih, cenovnih razredih in namenu uporabe.

Da bi vam olajšali to odločitev, smo za vas pripravili vodič, ki vam bo pomagal razumeti, kako izbrati najbolj ustrezno sledilno napravo za vaše podjetje. Ta vodič je ustvarjen tako, da pomaga pri izbiri sledilne naprave, ne glede na to, ali iščete rešitve za sledenje kmetijski mehanizaciji, delovnim strojem, traktorjem, voznemu parku, osebam ali dragocenim sredstvom.

V kontekstu sledenja voznim parkom, vam želimo predstaviti inovativno tehnologijo identifikacije voznikov, ki jo ponuja Geotab. Ta tehnologija, znana kot Driver ID, postavlja nove standarde na področju sledenja vozil v poslovnem okolju. Omogoča podjetjem natančen pregled nad uporabo vozil, izboljšanje varnosti na cestah in skladnosti z zakonodajo o delovnem času. S funkcijo zasebnega načina, ki se aktivira, če se vozila uporabljajo izven delovnega časa, Driver ID omogoča podjetjem večji nadzor nad uporabo njihove flote. Poleg tega Driver ID omogoča interakcijo z identifikacijskimi oznakami ali nalepkami pooblaščenih voznikov, kar zagotavlja večjo varnost in učinkovitost.

Za več informacij o Driver ID si lahko preberete naš članek >> Uporaba naprav za sledenje vozil za optimizacijo učinkovitosti in vedenja voznikov

Sedaj pa vam predstavljamo tri različne možnosti in hkrati rešitve glede na specifične potrebe vašega podjetja.


TAT100 – Sledilnik vrednih sredstev z ohišjem IP68 in podaljšano življenjsko dobo baterije

Kako izbrati pravo sledilno napravo za vaše podjetje - Geotab


TAT100 je robusten sledilnik sredstev, ki je zasnovan za sledenje dragocenim sredstvom, kot so gradbena orodja, palete blaga, zamrznjena hrana, kontejnerji itd., ki zahtevajo pravočasno dostavo ali imajo omejen rok trajanja. Ta naprava je postala ključnega pomena, saj so se kraje in izgube izdelkov iz skladišč na globalni ravni v letu 2020 povečale za 25%.

Kako deluje?
TAT100 je avtonomni sledilnik, ki deluje samostojno in nudi celovito rešitev za sledenje vrednim sredstvom, vključno s kmetijsko mehanizacijo, delovnimi stroji in traktorji. Naprava pridobi svojo lokacijo preko GNSS satelitskega sistema in deluje brez dodatnega polnjenja. Zaradi svoje kompaktne velikosti je mogoče napravo enostavno pritrditi na paleto ali drugo sredstvo, kjer lahko deluje dalj časa. Poraba baterije je minimalna, kar omogoča do 3 leta delovanja, če naprava pošilja podatke enkrat na dan.

Kot dodatna rešitev, lahko TAT100 deluje v kombinaciji z Bluetooth EYE senzorjem, ki meri podatke, kot so temperatura, vlažnost itd. Te podatke nato pošilja TAT100 napravi v bližini, ki podatke prenese v zbirni center, kjer se obdelujejo in nadzorujejo. To je posebej uporabno pri sledenju traktorjev in druge kmetijske mehanizacije, kjer so lahko takšni podatki ključni za učinkovito upravljanje in vzdrževanje.

TAT100 je idealen za različne uporabe, vključno s transportom umetnin, sledenjem prikolic in avtodomov, spremljanjem tovornega prometa, sledenjem v kmetijstvu, gradbeni opremi in še več. Z uporabo TAT100 lahko podjetja prihranijo čas in denar ter učinkovito zaščitijo svoja vredna sredstva pred izgubo in krajo.


TMT250 – Avtonomni 2G mini GPS sledilnik za osebno varnost

Kako izbrati pravo sledilno napravo za vaše podjetje - Geotab

TMT250 je napreden avtonomni 2G mini GPS sledilnik, ki je posebej oblikovan za osebno varnost. Ta kompaktna in lahka naprava se lahko nosi v žepu ali torbici, kar omogoča nenehno sledenje lokaciji uporabnika.

Kako deluje?
TMT250 uporablja GNSS satelitski sistem za natančno sledenje lokacije. Naprava je opremljena z vgrajeno funkcijo za obveščanje v nujnih primerih, kar omogoča uporabniku, da v trenutku obvesti izbrano kontaktno osebo. TMT250 lahko pošilja redna obvestila o lokaciji na določene intervale ali kadar je to potrebno, kar zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti za uporabnika. Po koncu vsakodnevne uporabe se naprava enostavno polni preko USB priklopa, kar omogoča stalno in zanesljivo delovanje.

Ta sledilna naprava je idealna za uporabo v podjetjih, kjer je varnost zaposlenih na terenu prioriteta. Primeri uporabe vključujejo varnost delavcev na gradbiščih, osebno varnost zaposlenih, ki delajo v oddaljenih ali nevarnih območjih, ali pa varnost starejših in bolnih oseb.


FMB003 – Najmanjši 2G sledilnik, ki se popolnoma prilega v vsako vozilo

Kako izbrati pravo sledilno napravo za vaše podjetje - Geotab


FMB003 je eden najmanjših sledilnih naprav na trgu, a kljub svoji kompaktni velikosti ponuja močne rešitve za sledenje, ki se lahko prilagodijo tako za vozila kot za kmetijsko mehanizacijo, kot so traktorji in delovni stroji.

Kako deluje?
FMB003 se enostavno priključi na napajanje vozila ali stroja preko standardnega ali OBDII vhoda in začne slediti lokaciji v realnem času z uporabo GNSS satelitskega sistema. Zaradi svoje velikosti in oblike se naprava diskretno namesti, kar omogoča nevidno sledenje. Sledilna naprava lahko pošilja podatke o lokaciji vozila ali stroja v rednih intervalih, s čimer omogoča natančen nadzor nad sredstvi.

V kombinaciji z Bluetooth EYE senzorjem, FMB003 postane celovita rešitev za sledenje, ki ne omogoča samo sledenja položaja, temveč tudi merjenja pomembnih parametrov, kot so temperatura, vlažnost ali stanje vrat. Ta sledilna naprava je idealna za kmetijska podjetja, podjetja za gradbeništvo, prevozne službe, najem vozil ali katero koli drugo dejavnost, ki zahteva natančno sledenje in nadzor stanja svojih strojev ali vozil.


Kot smo videli, obstaja cela paleta sledilnih naprav, ki so primerne za različne poslovne potrebe, vključno s sledenjem kmetijske mehanizacije, delovnih strojev in traktorjev. Čeprav sledenje voznega parka ostaja pomemben del uporabe teh naprav, poudarjamo, da so lahko sledilne naprave enako učinkovite pri optimizaciji upravljanja in varnosti vaših traktorjev, delovnih strojev in drugih dragocenih sredstev. Ključnega pomena je, da dobro razumete, kakšne so vaše specifične potrebe in kako vam lahko te naprave pomagajo izboljšati učinkovitost in varnost.

Upamo, da vam bo ta vodič pomagal izbrati in ugotoviti kaj je najbolj ustrezna sledilna naprava za vaše podjetje ali kmetijsko organizacijo. Če imate dodatna vprašanja ali potrebujete več informacij, se ne obotavljajte stopiti v stik z nami. Naša ekipa strokovnjakov je vedno na voljo, da vam pomaga pri odločitvi.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo