BLOG

Študija primera: Popoln nadzor nad voznim parkom z Geotabovo OEM telematiko

27/02/2024

OEM telematikaHoppenbrouwers Techniek, eno izmed vodilnih podjetij v industriji strojništva, nudi podporo podjetjem na številnih tehničnih področjih. Podjetje uporablja Geotabovo integrirano rešitev za telematiko OEM, da optimizira operativni nadzor nad svojo mešano floto 1.200 vozil, od katerih je 650 lahkih gospodarskih vozil (LCV). Trenutno je povezanih približno 800 vozil, v prihodnosti pa namerava podjetje povezati še več vozil. Geotabova rešitev omogoča integracijo telematskih podatkov različnih proizvajalcev in njihovo centralizacijo prek na oblaku temelječe programske opreme za upravljanje voznega parka MyGeotab.

Izziv: Slepe točke v upravljanju voznega parka

Ker se je flota Hoppenbrouwers hitro podvojila, se je operativna ekipa soočala z izzivi. Pomanjkanje preglednosti je oteževalo sledenje lokacijam, stanju in uporabi velikega deleža njihovih vozil. Prejšnji ponudniki telematike niso mogli zagotoviti celovite podpore in prilagodljivosti podatkov zunaj enega proizvajalca vozil, ki ga v celoti podpirajo.

Podjetje je želelo rešitev za telematiko flote, ki bi ponujala enotno platformo s polno podporo za vse modele njihovih vozil, ki bi jim omogočila popolno preglednost in nadzor. Pomembno je bilo tudi, da Hoppenbrouwers najde rešitev, ki bi podpirala njihove cilje trajnostnega razvoja, omogočila izboljšanje učinkovitosti goriva, vedenja voznikov in časa mirovanja, s čimer bi zmanjšali emisije vozil in ogljični odtis njihove flote.

Rešitev: Tovarniško vgrajena rešitev OEM telematika omogoča 100-odstotno pokritost voznega parka

Geotabova OEM rešitev je Hoppenbrouwersu omogočila dostop do podatkov za vsa vozila, ne glede na njihove znamke in modele, s svobodo prilagajanja lastnim potrebam. Integracija OEM uporablja tovarniško vgrajeno telematsko strojno opremo proizvajalca vozil za obdelavo bogatih podatkov o vozilih in informacij o voznem vedenju, prikazanih v upravljalni platformi MyGeotab.

Integracija OEM je bila uporabljena v vseh novejših modelih vozil, medtem ko so bila starejša vozila opremljena s sledilno napravo Geotab GO9. Ko podjetje postopoma opušča starejša vozila, se bodo preusmerili k 100-odstotni uporabi OEM. To jim bo omogočilo izbiro vozila, ki je pravo za njihovo floto, brez skrbi glede pomanjkanja vidnosti podatkov ali nepotrebnega časa mirovanja za nastavitev novih vozil v sistem telematike flote.

Več o rešitvi OEM telematika in pokritosti blagovnih znamk, si lahko prebere v blogu Celovita OEM telematična rešitev

OEM telematika

Rezultati: Popolna vidnost za večjo učinkovitost in trajnost

Popolna vidnost flote – S 100-odstotno podporo celotne flote preko OEM telematike ali sledilnikov v vozilih ima operativna ekipa popoln pregled lokacij, pogojev in uporabe vsakega vozila. To jim omogoča optimizacijo učinkovitosti, varnosti voznikov in produktivnosti.

Sledenje vozilom – Ko je eno vozilo bilo vpleteno v trčenje, je upravitelj flote na MyGeotabu videl, kje se je to zgodilo, kdaj je voznik začel voziti, in kaj se je zgodilo pred nesrečo. To jim je omogočilo popolno podporo vozniku in zmanjšanje tveganja za zavarovanje.

Izboljšana uporaba vozil – Operativna ekipa je lahko identificirala vozila, ki so bila več dni neuporabljena, kar jim je omogočilo povečanje učinkovitosti flote in možnost končnega zmanjšanja flote na njihove dejanske potrebe.

Nadzor nad vedenjem voznikov – Prek MyGeotaba je operativna ekipa Hoppenbrouwersa lahko ugotovila, da mnogi vozniki vozijo s prekomerno hitrostjo, tvegajo svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu ter povečujejo porabo goriva in stroške. Z enostavnimi nadzornimi ploščami in poročili zdaj aktivno upravljajo to vedenje, da izboljšajo varnost flote, zmanjšajo stroške in zmanjšajo tveganje za nesreče, za katere so vozniki krivi.

Podpora trajnostnim ciljem – Na Nizozemskem morajo podjetja poročati o svojem ogljičnem odtisu in imeti strategije za njegovo zmanjšanje. Hoppenbrouwers združuje podatke iz MyGeotaba s svojimi gorivnimi karticami za sledenje porabi goriva. Načrtujejo, da bodo te podatke skupaj z informacijami o prevoženih kilometrih uporabili za identifikacijo voznikov z najslabšo učinkovitostjo goriva, da jim pomagajo izboljšati njihovo uspešnost v trajnostni vožnji. Prav tako so zmanjšali prevožene kilometre flote z identifikacijo najbližjega voznika za določeno nalogo, s čimer so zmanjšali svoj ogljični odtis in izboljšali učinkovitost flote.

Izjava upravitelja voznega parka podjetja Hoppenbrouwers Techniek

“Ker imamo mešano floto LCV-jev, smo resnično potrebovali telematsko rešitev, ki bi delovala z vgrajenimi telematskimi sistemi vozil. Geotabova OEM rešitev nam je omogočila vidnost podatkov po celotni floti, in ker jo zdaj lahko upravljamo v enem vmesniku, lahko resnično izboljšamo učinkovitost naše flote.”

Vsebina celotnega članka je prevod članka z naslovom “Hoppenbrouwers Techniek: Complete fleet control with Geotab’s OEM telematics”, dostopnega na tej povezavi (klik).

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo