BLOG

Zakaj so sledilni sistemi v tovornih oziroma dostavnih vozilih tako pomembni?

16/12/2019

Poleg varnosti in prihrankov, sledenje vozilom predstavlja bistveno vlogo pri upravljanju voznega parka. Pa si poglejmo zakaj.

1. Optimizacija pot
Samo načrtovanje poti predstavlja pomemben del upravljanja flote. Pri izračunu trajanja poti od točke A do točke B, dodatni podatki kot so informacije o prometu v različnih delih dneva in dnevih v tednu, kot tudi informacije o smeri gibanja prometa in ostali vzorci v prometu, pomagajo upravljalcem flot najti boljše in hitrejše poti do cilja, kar pa seveda povečuje produktivnost.

2. Učinkovita poraba goriva
Upravljalci voznih parkov vedo, da gorivo predstavlja pomemben strošek upravljanja, zato je optimizacija porabe goriva ključnega pomena. Sledilni sistemi, ki so primerni za vozne parke navadno nazorno kažejo porabljeno gorivo v primerjavi s prevoženimi kilometri. Sledilni sistemi, ki prikazujejo tovrstne podatke, nam omogočajo pravočasno ukrepanje, kadar je poraba goriva izven pričakovanega območja.

3. Varnost voznika
Telematika omogoča upravljalcem voznih parkov bolj napredno zajemanje podatkov in posledično tudi izboljšanje splošne varnosti voznega parka.

Nekateri sistemi za sledenje ponujajo tudi podatke o obnašanju voznikov (naglo zaviranje in pospeševanje), obvestila o trkih in podobno. Na podlagi takšnih podatkov, upravljalci voznih parkov lahko pravočasno ukrepajo in zmanjšajo nevarnosti, ki vplivajo na varnost voznika.

4. Kraja
Vozila, ki imajo vgrajene sledilne sisteme je v primeru kraje ali nepooblaščene uporabe lažje izslediti.

5. Vzdrževanje
S pravilnim in pravočasnim vzdrževanjem voznega parka lahko dosežemo najvišjo učinkovitost. Kot že vemo, so dobro vzdrževana vozila tudi najbolj produktivna vozila. S pomočjo dobrega sledilnega sistema, upravljalci lahko spremljajo stanje vozila in tudi pravočasno ukrepajo na podlagi prejetih obvestil sledilne naprave.

Ne glede na to, ali gre za večji ali manjši vozni park, dobri sledilni sistemi ponujajo številne prednosti. Več o možnostih za učinkovito upravljanje voznega parka si preberite tu.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodajte kodo